Síbérlet
Síbérlet

Grand Galaxie Síbérlet

A Snowattackre érvényes, 6 napos síbérletterengeteg extra síterepet kipróbálhatsz:

  • Les 2 Alpes 225 km sípálya – minden nap látogatható
  • Alpe d’Huez 25O km sípálya – 2 napra érvényes
  • Puy Saint Vincent 75 km sípálya – 1 napra érvényes
  • Briancon-Serre Chevalier 25O km sípálya – 1 napra érvényes
  • Montgenevre-Sesteriere 4OO km sípálya – 1 napra érvényes

Kocsis utasaink a hét folyamán bármikor átruccanhatnak ezekre a síterepekre, buszos túráinkat Alpe d'Huez-be pedig bárki igénybeveheti, amely mindössze 30 km-re található Les Deux Alpes-tól.

A síbérlettel ingyenesen használható a SNOWPARK Les Deux Alpes-on, valamint a helyi és Bons / Mont de Lansba között közlekedő shuttle busz is.

A Les Deux Alpes-i síterep

Magasság: 3600 m 

Szintkülönbség: 2300 m 

Sípályák hossza: 225 km 

Liftek száma: 46 db  

Pályák: 34 km fekete, 56 km piros, 110 km kék, 25 km zöld 

Felvonók: 4 kabinos, 17 ülős, 23 húzós, 2 vasút 

A síterep egész évben látogatható, sőt a gleccser síelhető is! 3200 m magasságból indul Franciaország legmagasabban lévő gleccservasútja, az 1989-ben átadott Dome Express, melynek végállomásánál csodás jégbarlang található. A gleccseren zöld, illetve kék pályák találhatóak, ezért még a bizonytalanabb síelők is élvezhetik a lélegzetelállító kilátást, 3600 m magasról.

Mit érdemes megnézni még Les Deux Alpes síterepén?

Jégbarlang

Les 2 Alpes mesébe illő jégbarlangja 3200m-en, a gleccservasút kiindulási pontja mellett helyezkedik el.

A 200m hosszú csatornába kézzel készített különleges és egyedi jégszobrokat láthatunk, amelyeket két magashegyi túravezető, Bernard Lambolez és Bruno Gardent formázott meg. Misztikus eufóriáját tovább növeli a tény, hogy akár 1000 éves jégtömbből készült motívumokat is megcsodálhatunk a földalatti sétánk során.

Belvédère des Ecrins kilátó

3400m magasságban található a francia Alpok egyik legcsodásabb panorámájával rendelkező kilátója, ahol egy vas gyaloghídon tekinthetünk a hegycsúcsok messzi távlatába, vagy akár az alattunk elterülő mélységbe is. Tiszta időben akár a Mont Blanc csúcsáig is ellátni! 

A kilátó megközelítése: a Jandri Express I és II kabinos felvonó után Franciaország legmagasabban lévő gleccservasútjára kell felszállnunk, melynek végállomásától 10 perc kellemes sétára található a kilátó.